• Grootste jeanscollectie
  • 24-uurs levering op verzenddagen
  • Direct uit voorraad leverbaar

Duurzame Jeans

247 duurzaam

247 Jeans gelooft in een duurzame samenwerking met al onze partners in de keten. Dat kan alleen als je eerlijk en transparant naar elkaar durft te zijn. Samen werken wij aan positieve, besparende en slimmere veranderingen van ontwerpen, produceren, vervoeren en leveren.

Duurzame jeans 247 duurzaam

247 in productie

Het is bekend dat de kledingindustrie voor grote vervuiling zorgt. De vele collecties die per jaar worden geproduceerd zorgen voor een enorme overproductie en verspilling van grondstoffen en water. 247 Jeans heeft ervoor gekozen om duurzaam in te kopen. Dat betekent dat wij geen collecties voeren maar alleen broeken produceren die jarenlang uit voorraad kunnen worden uitgeleverd aan onze klanten. Door kwalitatief hoogwaardige materialen te gebruiken verhogen wij ook de levensduur van de broek.

Duurzame jeans

247 met mensen

Duurzaamheid gaat ook over de manier waarop je met elkaar samenwerkt. Wij werken al jarenlang met dezelfde fabrikanten die wij persoonlijk meerdere keren per jaar ontmoeten. Wij zien hoe onze broeken worden gemaakt en onder wat voor omstandigheden dat zijn. Onze voorwaarden om samen te werken zijn duidelijk: geen kinderarbeid, veilige werkplekken en eerlijke lonen.

Duurzame jeans

247 kwaliteit

Om zeker te weten dat er geen verboden giftige stoffen zijn gebruikt in onze broeken, testen wij onze artikelen op de verboden AZO kleurstoffen en Formaldehyde. Dit wordt lokaal uitgevoerd door laboratorium Eurofins. Ook de kwaliteit van de broek worden aan testen onderworpen, zo wordt de trek en scheursterkte gecontroleerd om een langere levensduur te waarborgen.

Duurzame jeans

247 in beweging

247 Jeans vervoert zoveel mogelijk per boot, wat verreweg de meest efficiënte en CO2-vriendelijke manier is van transporteren. Door onze broeken groot in te kopen verschepen wij alleen volle containers. Om onze GHG (greenhouse gas) emissie te verlagen hebben wij alle luchtvrachten vanaf 2019 geschrapt.

Duurzame jeans

247 levert

247 Jeans probeert zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal te hergebruiken en afval te scheiden. Zo worden onze broeken verpakt in recycled polybags. De dozen waarin de broeken vanuit de fabriek worden vervoerd, worden in ons magazijn opnieuw gebruikt. Voor de levering van de broeken naar onze klant werken wij alleen samen met partners die actief bezig zijn hun CO2-voetprint te verminderen.

Duurzame jeans