• check GRATIS verzenden en retour
  • check Voor 15:00 besteld morgen in huis
  • check Meer dan 1000 verkooppunten
klantenservice@247jeans.com31 (0)33 202 2012 Bereikbaar van ma-vrij
tussen 8:30 - 17:00 uur

Duurzaamheid Duurzaamheid

Samen werken wij aan positieve veranderingen in alle facetten van ons werk Samen werken wij aan positieve veranderingen in alle facetten van ons werk

Duurzaam & Circulair: 

wat wij denken en wat wij doen

In de modewereld zijn duurzaamheid en circulariteit belangrijke thema’s. Helaas is er nog veel greenwashing gaande. Bij 247Jeans hebben we er daarom voor gekozen het 100% eerlijke verhaal over onze producten te vertellen. Immers: alles waar je energie in steekt, is het waard om het goed te doen. Dat betekent dat we je trots vertellen waar we staan en wat we al bereikt hebben, maar ook realistisch en open zijn over wat er nog niet kan.

Duurzaamheid vs. Circulair

Bij 247Jeans geloven wij in transparantie en verbindend ondernemen. Samen met alle partijen in de jeansketen moeten we jeansproductie beter maken. Zij aan zij, met gedeelde ambitie en een heldere toekomstvisie. Niet voor niets zijn wij aangesloten bij Denimdeal, een initiatief van Nederlandse jeansmerken en de overheid om samen de jeansmarkt schoner te maken.

Om ons eigen startpunt te bepalen zijn we in 2019 gestart met een groot onderzoek naar de stand van zaken in de wereldwijde jeansproductie. Om tunnelvisie en wensdenken uit te sluiten hebben we dit onderzoek extern laten uitvoeren, door een onafhankelijke expert.

Allereerst hebben we de begrippen duurzaam en circulair van elkaar gescheiden, omdat het twee totaal verschillende domeinen betreft. Duurzaamheid draait om het produceren van een hoogwaardig product met een lange levensduur en zo min mogelijk ecologische schade tijdens het productieproces. Circulariteit draait om het vervaardigen van een nieuwe jeans met behulp van de stof van afgedankte jeans.

Deze twee zaken laten we parallel aan elkaar terugkomen in onze missie.

Circulair

Wij zijn van mening dat inzicht geven in de productieketen en deze volledig begrijpen, de eerste stap is naar een circulaire toekomst.

Bij de start van ons onderzoek hebben wij dit als kernwaarde gebruikt. Welke producenten ontwikkelen serieus door op duurzaamheid en circulariteit? Welke producenten wilden ons inzicht geven in de herkomst van hun katoen? Wij vroegen een open calculatie, zodat zichtbaar zou worden welk gedeelte van de prijs naar de arbeiders gaat.  

We hebben de 200 meest vooraanstaande jeansleveranciers aangeschreven met onze visie en vraagstukken, opgevolgd door persoonlijke gesprekken om te kijken wie met het meest transparante antwoord kwam.

Deze 200 leveranciers hebben we getrechterd naar vijf producenten. Ook de stoffenleveranciers en katoenplantages filterden we tot we een shortlist overhielden. Al deze producenten hebben we vervolgens fysiek bezocht om persoonlijk kennis te maken en onze visie diepgaand te bespreken.

Dit waren prettige gesprekken. Het werd ons duidelijk dat dit soort leveranciers nauwlettend de ontwikkelingen volgen. Allemaal zien zij dat het beter en transparanter moet. Zij zagen onze visie dus als een welkome uitdaging.

Uiteindelijk zijn er twee leveranciers overgebleven en die hebben we een finaal criterium gesteld: wie is het meest transparant en durft volledig inzicht te geven in zijn leveranciersketen en bedrijfsprocessen? Na deze laatste selectie hebben we met een leverancier een langdurig partnership getekend, gebaseerd op een gedeelde, stevige ambitie.

Nu wij weten waar ons katoen wordt geteeld, waar ons katoen wordt verwerkt tot stoffen en wie de mensen zijn achter onze wasserij en ons atelier, kunnen we transparant zakendoen en samen onze werkwijze verbeteren en optimaliseren.De spinnerij kennen wij persoonlijk, waar ze ver zijn in het maken van denim van gerecyclede materialen. Die spinnerij laten we nu intensief samenwerken met onze Nederlandse vervezelaar, zodat hun producten en wensen perfect op elkaar aansluiten. Zo weten we zeker dat onze gebruikte broeken terug de keten in komen: maximale circulariteit.

De volledige keten blootleggen was noodzakelijk omdat je alleen dan een gesloten, op duurzaamheid gerichte keten kunt creëren. Door partnerships aan te gaan met de katoenleverancier, de spinnerij, het atelier en de vervezelaar, kunnen we samenwerken en van elkaar leren. We zijn nu zover dat we van iedere partner alles weten en elkaars visie delen. We volgen bij iedere partner de ontwikkelingen en sturen hierbij op certificaten en het behalen van gestelde doelen. Immers: de techniek staat niet stil!

Duurzaamheid

Bij 247Jeans nemen wij duurzaamheid zeer serieus. En daarmee bedoelen we: hoogwaardige en eerlijk geproduceerde producten op de markt brengen. Om een lange levensduur te kunnen garanderen, testen wij iedere broek bij een onafhankelijk instituut op treksterkte, schuurweerstand, kleurvastheid en het effect van wassen en drogen.

Daarnaast kijken we in ons hele bedrijf continu waar we duurzame keuzes kunnen maken om onze impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Denk bijvoorbeeld aan het hergebruik van verpakkingsmaterialen, het opwekken van energie, spaarzaam zijn met water en het uitwisselen van gebruiksvoorwerpen met collega-ondernemers. Daarnaast verzenden wij uitsluitend met UPS, dat zich wereldwijd richt op CO2-neutraal vervoer. Tenslotte importeren wij onze producten uitsluitend nog per schip en vrachtwagen waardoor er geen transport via de lucht nodig is.

247Jeans is er voor de harde werkers.

Voor de mannen en vrouwen die er alles uit willen halen. Iedere dag opnieuw. Want alles waar je energie in steekt, is het waard om goed te doen. Dat vinden wij bij 247 Jeans ook. Daarom zijn onze broeken van hoge kwaliteit. Stevig, zodat je erop kan vertrouwen dat de broek alles aankan. Stoer, omdat je weet waar je mee bezig bent.

En praktisch, zodat hij niet alleen lekker zit maar vooral ook handig is. Want met ons brede assortiment hebben we altijd een broek die geschikt is voor jouw situatie. Zo ondersteunt onze Jeans je bij alles wat je wil bereiken. Of dat nu thuis, in je achtertuin of op het werk is. 247 Jeans. Haal eruit wat erin zit.

Lees ons verhaal


Alles over onze pasvormen