• Grootste jeanscollectie
  • 24-uurs levering op verzenddagen
  • Direct uit voorraad leverbaar

Werkbroek spijkerstof

Op je werk is het belangrijk dat een broek comfortabel zit en praktisch is. Je brengt er immers de hele werkdag in door. In veel werkomstandigheden is naast comfort ook de veiligheid belangrijk. De stevige werkbroek spijkerstof zorgt ervoor dat je middel en benen worden beschermd tijdens het werk. Bovendien zorgt de kwaliteit voor een lange levensduur, wat wel zo voordelig is. Daarbij zijn veel werkspijkerbroeken voorzien van extra zijvakken voor gereedschap bijvoorbeeld. Wil je werkspijkerbroeken kopen? Bekijk dan ons ruime assortiment werk jeans met keuze uit verschillende modellen en kleuren.

Werkbroek spijkerstof

Het ontstaan van de werkbroek spijkerstof

Een spijkerbroek heeft een rijke historie. De geschiedenis begon al in 1847 toen Levi Strauss naar de Verenigde Staten verhuisde. Hij ging daar broeken maken voor goudzoekers in Californië. In eerste instantie van zeildoek, maar dat was al snel op. Hij stapte over op een stevige katoensoort Serge de Nìmes genaamd. In de volksmond werd dit al snel afgekort naar denim. Na verloop van jaren bleek dat het de belangrijkste klacht was dat de naden van de zakken loslieten voordat de broek versleten was. In 1872 kwam de kleermaker Jacob Davis met de oplossing, namelijk klinknagels. Sindsdien is het principe altijd hetzelfde gebleven, een stevige werkbroek van spijkerstof en klinknagels op de naden waar de meeste spanning op komt.

Niet alleen voor werk

De werkbroek spijkerbroek is een groot succes geworden, maar daar is het niet bij gebleven. In de 20e eeuw werd een spijkerbroek zo vaak gezien dat het normaal werd om de broek ook buitenom het werk te dragen. Toen dit eenmaal werd opgepakt door de modewereld is de spijkerbroek wereldwijd een enorm succesnummer geworden. De spijkerbroek is namelijk één van de weinige voorbeelden van kleding dat altijd een plaats in de mode heeft gehad. Bekijk ook ons aanbod heren jeans.